Akcija darivanja krvi DDK Preko: Prikupljene 22 doze

Akcija darivanja krvi DDK Preko: Prikupljene 22 doze

PREKO – Aktiv Dobrovoljnih darivatelja krvi iz Preka proveo je u suradnji s Crvenim križem Zadar i Odjelom za transfuziju zadarske Opće bolnice prvo ovogodišnje redovito darivanje krvi.

Pozivu za darivanje krvi u prostorijama Doma na žalu odazvalo 30-ak članova DDK-a Preko te nekoliko članova drugih aktiva. Zdravstvene preglede darivatelja i akciju vodila je dr. Ivna Lucin, uz medicinske sestre iz Odjela za transfuziju Opće bolnice Zadar.  Iz Crvenog križa Zadar akciju je popratio Branko Kolanović uz članove DDK Preko na čelu s predsjednicom Jelenom Đuriš, zamjenicom Svemirkom Brižić te članicama koje redovito pripremaju kolače, frite, voće i sokove za darivatelje.

U akciji darivanja sakupili smo 22 doza krvi što je dobar odaziv darivatelja, kao i svaki puta u Preku. U zimskom razdoblju nešto je manji odaziv članstva, jer je vrijeme prehlada i viroza – rekao nam je Branko Kolanović iz Crvenog križa Zadar te  izrazio zadovoljstvo  suradnjom DDK Preko i Crvenog križa Zadar. I ovom prigodom zahvalio je Općini Preko na pomoći u radu Aktiva.

Akcije darivanja krvi vrlo važne i treba ih održati, iako je bilo gašenja nekoliko Aktiva DDK u Zadarskoj županiji. Vrlo je važan rad na terenu i stvaranje baze darivatelja na koju se u pravilu uvijek može računati, pogotovo na turističkom području kakvo je Zadarska županija – poručio je Kolanović.

Krv su darivali: Jure Brižić, Robert Šoša, Jakov Sorić, Katarina Šoša, Renato Kezija, Danijela Šoša, Paula Šoša, Zlatko Klarin, Miljenko Jurin, Sebastian Košta, Pave Sorić, Hrvoje Sorić, Ivo Šoša, Najda Kačan, Grozdana Gregov, Anka Kuštera, Lucija Marđetko, Seka Gregov, Danijel Popović, Martin Sorić i Vjeko Mazić.       

Fotografije: Jelena Đuriš i Jasna Marcelić