Općini Kukljica iz nacionalnih fondova 546.000 kuna

Općini Kukljica iz nacionalnih fondova 546.000 kuna

KUKLJICA – U sljedećih dvadesetak dana na račun Općine Kukljica Ministarstvo poljoprivrede, odnosno Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  uplatit će bespovratnih  62.000 kuna.

Novac se odnosi na 100-postotno financiranje izrađenog dokumenta Strateškog razvojnog programa Općine Kukljica za razdoblje 2016. – 2020., koji je prošle godine usvojilo Općinsko vijeće Kukljice. 

– Dokument koji financira Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju temelj je buduće kandidiranje bilo kojeg općinskog projekta prema Zadarskoj županiji, nacionalnim ili europskim fondovima. Dokument se može nadograđivati, a zasad je obuhvatio većinu planiranih projekata različite namjene za potrebe mještana Kukljice, navodi općinski načelnik Marin Boško te ističe kako je prije dva mjeseca  na osnovi sklopljenog ugovora s Općinom Kukljica Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova bespovratno sufinanciralo gradnju prve faze proširenja mjesnoga  groblja.

– Zasad je odobreno 484.000 kuna, a na temelju ugovornih obveza, ministarstvo će pratiti ovaj projekt, koji će Kukljici nakon gotovo 50 godina donijeti proširenje mjesnoga groblja, pojašnjava  Boško te dodaje da je u posljednjih godinu dana Općinu Kukljica pratila i Zadarska županija, odnosno Županijska lučka uprava koja je potpuno sanirala dva gata u luci, dužine oko 120 metara.

Jedan gat koristi se za komunalni vez, a drugi kao tranzitna riva za nautičare. Vrijednost radova, koje je u potpunosti financirala Županijska lučka uprava, iznosio je gotovo milijun kuna.  

– Krizne godine su, nadam se, iza nas te očekujem i dalje kvalitetnu suradnju i sa Zadarskom županijom i s državnom upravom, kaže kukljički načelnik.