Toni Filipi u finalu Europskog prvenstva

Toni Filipi u finalu Europskog prvenstva

PREKO – Saljanin Toni Filipi plasirao se u finale Europskog seniorskog prvenstva za boksače do 22 godine, koje se održava u rumunjskoj Braili.
 
Do najvećeg uspjeha u kratkoj seniorskoj karijeri stigao je pobjedom u polufinalu protiv Ukrajinca, Ramazana Muslimova. Kao što se i očekivalo bio je to neizvjestan meč do samog kraja.
 
„Vjerujte, nije mi bilo lako kada su suci trebali donijeti odluku. Znao sam da sam pogađao čišće od njega, jedino sam se mogao nadati da su i oni to prepoznali. Tako je i bilo, kada su podignuli moju ruku i proglasili me pobjednikom nisam znao što da radim od sreće. Presretan sam, nemam riječi kojom bih Vam opisao kako se osjećam“, rekao je Filipi u izjavi za HRT Zadar
 
Finale je na rasporedu sutra, a slijedi francuski prvak Paul Omba Biongolo, sudionik i Olimpijskih igara u Riju.
 
„Čovjek je u finalu isto kao i ja, znači i on se s punim pravom nada zlatu. Na meni je da mu to onemogućim. Težak meč će biti, zlato želim više od ikoga. Stigao sam blizu trona, zašto se na njega ne i popeti. Odlično se osjećam i dat ću sve od sebe. Hvala svima na podršci, to mi stvarno puno znači”, poručuje Filipi.