Općina Kukljica smanjila ili potpuno ukinula brojne namete

Općina Kukljica smanjila ili potpuno ukinula brojne namete

KUKLJICA – Općina Kukljica i Komunalno poduzeće Sabuša”d.o.o. mještanima je u posljednje četiri godine smanjivalo ili potpuno ukidalo određene namete.

– Jedan od prvih mojih prijedloga u ljeto 2013. godine, a Općinsko vijeće je to i prihvatilo, bio je da vrtić za svu djecu bude besplatan. U isto vrijeme u Kukljici je ukinuta naplata parkinga kao i naknada za održavanje mjesnog groblja. Godinu dana kasnije smanjili smo cijenu vezanu uz legalizaciju s devet na pet kuna po kubiku. Tada je smanjen i komunalni doprinos za novogradnju sa 90 na 50 kuna po kubiku, a upola je smanjena i cijena priključaka na vodu i kanalizaciju koji umjesto devet tisuća zajedno, koštaju svega četiri tisuće, kaže načelnik Marin Boško, napominjući i kako je cijena katastarske izmjere od 2015. godine po posjedniku smanjena s četiri na dvije tisuće kuna. 

S tom praksom Boško je nastavio i u 2016. godini kada su smanjene cijene najma svih vrsta javnih površina, a samo ugostiteljima ta davanja su umanjena za 30 posto.

 
– Sukladno novom poreznom zakonu koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine obrtnici i poduzetnici bit će u potpunosti oslobođeni uplata za porez na tvrtku koji je do sada iznosio od 800 do dvije tisuće kuna godišnje, a početkom ove godine zadarska tvrtka “Čistoća” poslala je uplatnice s cijenom odvoza smeća manjim za 12 posto. Smanjena je i cijena vode pa će mještani Kukljice od 1. veljače za potrošeni kubik vode plaćati oko 15 posto nižu cijenu nego do sada, pohvalio se Boško dodajući kako se istovremeno prihodi Općine nisu smanjivali, nego su čak i rasli.
 
Cijeli tekst možete pročitati OVDJE