Padobranci poslali najljepšu razglednicu za Valentinovo

Padobranci poslali najljepšu razglednicu za Valentinovo

PREKO – Padobranska trojka skokom iz aviona iznad Pašmanskog kanala poslala je svijetu najljepšu razglednicu za Valentinovo!

Amerikanka Amy Chmelecki te Austrijanci Marco Waltenspiel i Marco Fürst objeručke su prihvatili ideju o letu u formaciji iznad srcolikog otoka Galešnjaka.

Iskoristiti jedan jedini dan lijepe vremenske prognoze usred zime bio je najveći izazov. Iako je svojom brzinom otjerala sve oblake i stvorila savršene uvjete za sliku iz zraka, bura se itekako potrudila da trojka dobro zapamti taj poznati vjetar s Jadrana. 

Svoje oduševljenje ovim projektom ne krije Amerikanka Amy Chmelecki, koja iza sebe ima više od 16.000 skokova, a nedavno je sudjelovala i u obaranju svjetskog rekorda u skoku s padobranom. “Hrvatska je sve što sam se nadala da će biti. Prekrasna! Nema ništa bolje nego letjeti preko prekrasnih mjesta u društvu dragih ljudi“,  rekla je Amy Chmelecki, a Marco Waltenspiel dodao je kako je to bio fantastičan let. “Iako nam je bura pokušala smrznuti stopala, ruke i uši, dan je bio savršen pa smo i zaboravili da nam je hladno. Toliko malih otočića u morskom plavetnilu, a onda u sredini srce. Uvjerljivo jedan od dražih projekata.”

Glavni pokretač cijelog projekta bila je upravo ljubav u svim svojim oblicima, ali da bi cijeli projekt bio uspješan, veliku ulogu u izvedbi imala je i ekipa ADV-a i Zadra. 

Cijelu priču pročitajte na stranicama RedBulla