Završila manifestacija “SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI”

Završila manifestacija “SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI”

SILBA – Doček 2017. godine i prva manifestacija “SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI” zasigurno će biti upisani u povijest otoka Silbe.

Premijerna kulturno-umjetnička adventska manifestacija “SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI”, koja je punih deset dana na Silbu privlačila goste i turiste, završena je nakon spektakularnog novogodišnjeg dočeka, ali samo do prosinca 2017., kada će ponovno otvoriti svoja vrata.

Naime, svi volonteri sa Silbe, koji su osmislili i oživjeli ovu inicijativu, složni su u jednom – manifestacija je po posjeti i zanimanju javnosti nadmašila sva očekivanja i održavat će se tradicionalno na ovom malom, ali čarobnom otoku.

– Kada samo krenuli u pripremu ove naše jedinstvene božićne čarolije na Silbi, malo tko je vjerovao da ćemo je zaista uspjeti i realizirati, s ovako bogatom produkcijom i programima, dostojnim adventskih manifestacija u velikim gradovima širom Hrvatske. Još je veća sumnja bila vezana za posjetitelje, a njih je zaista bilo iznad očekivanja i to tijekom svih deset dana, s oduševljenjem ističe Aleksandar Kovačević, renomirani hrvatski producent i autor poznatog, dugotrajnog projekta za očuvanje hrvatske nematerijalne baštne „SVI zaJEDNO – HRVATSKO NAJ“.

– Poseban je doživljaj bio svakoga dana dočekivati katamaran koji je na Silbu pristizao iz Zadra prepun turista, kao i u špici ljetne turističke sezone. Ovim su projektom svi volonteri uključeni u ovu inicijativu, Kristijan Lopac sa svojim timom i stanovnicima otoka, ponajprije članicama Mjesnog odbora Silbe i inicijativom Silba u srcu, uz podršku Turističke zajednice Silbe, dokazali da se sve može kad se SVI zaJEDNO okupe oko dobre ideje i kada cijela ekipa ide za srcem, zaključio je Kovačević, koji je producirao sve adventske sadržaje na Silbi zajedno s Kristijanom Lopcem.

Podsjetimo, ovu je sjajnu i jedinstvenu manifestaciju na Silbi svojim pokroviteljstvom podržala i Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, a u projekt su se volonterski uključili i Pokret otoka i Otočni sabor.

Buduće aktivnosti vrijednih volontera i kreativaca sa Silbe redovito možete pratiti na FB stranici Silba u srcu.