Izložba otočnih fotografa Foto-kluba Kornati iz Kukljice

Izložba otočnih fotografa Foto-kluba Kornati iz Kukljice

PREKO – U organizaciji Foto-kluba Kornat iz Kukljice, u prostorijama Otočnog sabora u Zadru održat će se godišnja, deseta po redu izložba otočnih fotografa.

U programu otvorenja sudjelovat će Vesna Benić, kantautorica, Denis Barić, predsjednik Otočnog sabora, Ženska otočna klapa Kapric, Ante M. Šarunić, pjesnik, Silvio Panović, fotograf, prof. Andreja Baraba, pročelnica Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra.

Foto-klub Kornat djeluje od 1989. godine. Osnovna zadaća kluba je promicanje likovne djelatnosti osobito fotografije putem tečaja, uputa, pisanih i slikovnih publikacija. Do sada je u klubu djelovalo oko pedesetak članova većinom sa zadarskih otoka, ali i drugih područja Hrvatske. Za dosadašnju djelatnost klubu je dodijeljeno pet priznanja, zahvalnica i povelja. U sastavu kluba je galerija „Otok“, a u njoj se priređuju samostalne izložbe autora koji su osobito povezani s Kukljicom, življenjem,  djelovanjem i likovnim temama, Otok i more, međunarodna izložba fotografija, Sveti otok, međunarodna likovna izložba vjerskih motiva, Otočni fotografi Zadarske županije i Božićno-novogodišnja izložba fotografija. U nakladi kluba tiskano je oko stotinu kataloga, plakata i knjiga.

Na izložbi u prostorijama Otočnog sabora u Zadru, u Ulici R. K. Jeretova 5, u srijedu, 23. studenoga u 18 sati fotografije će izložiti 19 otočnih fotografa i poseban gost Željko Car.