Za bolesnog dječaka Paula iz Banja na koncertu prikupljeno 40.805 kuna

Za bolesnog dječaka Paula iz Banja na koncertu prikupljeno 40.805 kuna

NEVIĐANE – Na humanitarnom koncertu „Darujmo pjesmu za Paula“, posvećenom bolesnom četrnaestogodišnjem dječaku iz Banja, prikupljeno je 40.805 kuna. 

Prema riječima ravnateljice Osnovne škole Vladimira Nazora u Neviđanima Natashe Kraljev, koja je uz Općinu Pašman organizirala koncert, novac će biti uplaćen na žiro-račun Paulove obitelji.

– Školsku dvoranu ispunilo je oko 3000 stanovnika iz gotovo svih mjesta na otoku Pašmanu, a veliko srce pokazali su i glazbenici Marko Škugor, Ivica Sikirić Ićo, Ivan Županović te članovi Klape Munita. Bila je to prilika da se, osim uživanja u glazbi, napravi dobro djelo te svojim donacijama pomogne Paulu i njegovoj obitelji, kaže ravnateljica Kraljev, koja na odazivu i sponzorstvu zahvaljuje U.O.De Loro – Pašman, U.O. Dolac – Banj, Restoran Zrinski – Dobropoljana, Pizzeria Maslina – Ždrelac, Skako – stolarski obrt Dobropoljana, Divna ” – obrt za hortikulturu Dobropljana, Adria reklama Zadar, Restoran Guste – Biograd, Caffe bar Nautilus – Dobropljana, Liburnija Zadar, DUM – Dobropljana, udruga mladih, Udruga Kolešće – Banj, Stipe – prijevoznički obrt Dobropljana kao i medijskom pokrovitelju Radiju BnM i voditeljici programa Branki Pelicarić. A posebno hvala, ističe, svima koji su došli na koncert i još jednom pokazali da na moru i uz more žive ljudi velikoga i toploga srca koje kuca za bližnjega. 

Paulo se od najranijeg djetinjstva bori s teškim oštećenjem bubrega i liječi u bolnicama u Zadru i Zagrebu. Unatoč tome, funkcija bubrega sve je slabija i nužno je presađivanje u zagrebačkom KBC-u Rebro. Posljednji nalazi bili su jako loši, stoga je hitno prevezen u Zagreb i podvrgnut operaciji. Pohađanje srednje škole u Zadru do daljnjega mu je onemogućeno. 

Banjci i Pašmanci već su pokretali humanitarne akcije za pomoć obitelji u kojoj je samo otac zaposlen, a svi koji i dalje žele pomagati, jer Paulova obitelj ima velike troškove zbog čestih putovanja na liječenje u Zagreb i Zadar, donacije mogu uplatiti na račun u Privrednoj banci Zagreb HR 2223400093230798039 (za Paula)