Sanacija lukobrana u Neviđanima vrijedna 2,235.000 kuna

Sanacija lukobrana u Neviđanima vrijedna 2,235.000 kuna

NEVIĐANE – Potkraj prošlog tjedna počela je nužna i dugoočekivana sanacija lukobrana u Neviđanima, za koju je Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova Općini Pašman dodijelilo bespovratnih 860.000 kuna.

– Stari lukobran, koji se nikad dosad nije obnavljao, a sagrađen je još u vrijeme Austro-Ugarske, planiramo obnoviti već nekoliko godina jer se urušio i zbog toga dulje vrijeme nije u funkciji. Javili smno se na natječaj i prošle godine, ali nismo prošli. Ove godine aplikaciju nam je radila Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije i, kao što je poznato, dobili smo „zeleno svjetlo“, govori Andro Magić, načelnik Općine Pašman

Ukupna vrijednost radova u prvoj fazi je 2,235.000 kuna s PDV-om, Županijska lučka uprava uložit će 775.000, a iz općinskog proračuna izdvojit će se 600.000 kuna. Načelnik otkriva kako je općina već počela pripremati projekt za sufinanciranje druge faze i planira se javiti na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja za 2017. godinu. O rezultatima toga natječaja, ističe, ovisi i kada će početi druga faza radova u kojoj će se lukobran produžiti za 15 do 20 metara.

Radovi u prvoj fazi trajat će do 31. ožujka sljedeće godine, a izvođač je tvrtka P.G.P  d.o.o iz Zagreba.