Brod Kuster 70 R Škvera Kuštera iz Kraja premijerno na BBS-u

Brod Kuster 70 R Škvera Kuštera iz Kraja premijerno na BBS-u

PREKO – Među 300 registriranih izlagača i više od 300 plovila, od kojih će 45 imati hrvatsku premijeru na Biograd Boat Showu, značajno mjesto zauzima i brod proizveden u Kraju na otoku Pašmanu, u škveru obitelji Kuštera, jedinom malom brodogradilištu na zadarskim otocima.

Dvadeset i četiri sata prije otvorenja najvećeg nautičkog sajma u srednjoj Europi, braća Renato, Mirko i Damir Kuštera „peglaju“ posljednje detalje na brodu kojim namjeravaju osvojiti nove kupce i još se jednom na tržištu dokazati kao proizvođači iznimno kvalitetnih i među ljudima od mora cijenjenih plovila.

– Ovo je naš četvrti brod, radili smo na njemu tri godine i koliko god mislite da je sve gotovo, uvijek nešto ostane da se još malo uredi u posljednji tren, govori Renato Kuštera dok s braćom priprema brod za odlazak u Biograd. 

Prema njegovoj ideji, inženjer brodogradnje Ivica Grdović iz Zadra projektirao je Kuster 70 R, plovilo dužine sedam (sa spojlerom 8,30) i širine 2,68 metara. Brod je prostran, pouzdan i iznimno stabilan, s kabinom u kojoj su kuhinja, WC i dnevni boravak, zamišljen kao brodica idealna za višednevne izlete, ali i ribolov. Pokreće ga vanbrodski motor, a na zahtjev kupaca moguća je izvedba s unutarnjim motorom. Također, ističu u škveru, spremni su ispuniti i druge želje potencijalnih naručitelja, o čemu će, naravno, ovisiti i cijena. 

Novi brod Škvera Kuštera Kuster 70 R, kao i brodice Kuster 15 i Kuster 550, bit će izložene od četvrtka,  20. listopada do nedjelje, 23. listopada u Ilirijinoj marini Kornati u Biogradu. Radno vrijeme sajma bit će od 10  do 18.30 sati, a cijena ulaznica je 35 kn. Posjetitelje očekuje najveća i najraznovrsnija ponuda različitog nautičkog pribora i opreme.