Dodjela oznaka Hrvatski otočni proizvod u Hotelu Pagus u Pagu

Dodjela oznaka Hrvatski otočni proizvod u Hotelu Pagus u Pagu

PREKO – Zadarska i Ličko-senjska županija bit će domaćini ovogodišnje svečane dodjele oznake Hrvatski otočni projekt.

Pod pokroviteljstvom paških općina Kolan i Povljana te gradova Pag i Novalja, od 4. do 6. studenoga u Hotelu Pagus u Pagu održat će se dodjela te niz popratnih manifestacija projekta Hrvatski otočni proizvod, koji već deset godina provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova.

Podsjetimo, od 68 HOP oznaka dodijeljenih ove godine, otoci Zadarske županije dobili su dvadeset priznanja. Na otoku Ugljanu nagrađeni su Vilma Jozić i Ankica Pletikosić iz Preka, Željko Otavijević iz Sutomišćice i Ribarski obrt Moćun iz Kali.

Otok Pašman ponovno je osvojio najviše priznanja, osam, i to OPG Marin Zalović, OPG Mušćet, OPG Ante Grdaš, Vladka Bobić i Katica Sinković Titulić iz Tkona, Nataša Burmeta,  OPG Krsto Matulić te Magic Brothers d.o.o. iz Pašmana.

U Pag odlaze dvije oznake – Paškoj sirani te Ribarskom obrtu Škrpoč, na Silbu također dvije, tvrtkama Aranea d.o.o. i Mišić Silba d.o.o., na Ravi je oznaku HOP dobio OPG Filip Simičić, na Ižu Heda Vidović Šehović iz Velog Iža, a na Dugom otoku, u Salima, Darinko Karinja i tvrtka Sri porta j.d.o.o. 

Raspored svih događanja u sklopu svečane dodjele oznake Hrvatski otočni proizvod objavit ćemo naknadno.