Tkonu treći put „Zlatna Mastercard Statua” Broda knjižare

Tkonu treći put „Zlatna Mastercard Statua” Broda knjižare

PREKO/TKON – U konkurenciji 14 turističkih zajednica, Turističkoj zajednici Općine Tkon i ove je godine, treći put zaredom, pripala „Zlatna Mastercard Statua” koju na kraju sezone dodjeljuje organizator manifestacije Brod knjižara – Brod kulture.

Drugo mjesto osvojila je TZ Sveti Filip i Jakov, dosadašnji trostruki pobjednik sa Zlatnom statuom u trajnom vlasništvu, a treće TZ otoka Silbe.

– Mastercard Brod knjižara – Brod kulture svoju misiju obogaćivanja kulturne i turističke ponude na Jadranu ostvaruje upravo u zajedništvu s lokalnim turističkim zajednicama. Tkon je ponovio uspjeh turističkih zajednica Grada Raba i Svetog Filip i Jakova, koje su također tri puta zaredom osvajale prva mjesta. Zato sad i Tkonu, zasluženo, „Zlatna Mastercard Statua” odlazi u trajno vlasništvo, rekao je organizator Igor Gerenčer te dodao kako su posebno ponosni što je Brod knjižara potaknuo otvaranje prve knjižnice na otoku Pašmanu u Tkonu. 

Prema riječima Gorana Mušćeta, načelnika Općine Tkon, koji je zahvalio organizatorima što su ih uvrstili u tako veliku i značajnu manifestaciju, to veliko priznanje nije samo nagrada, ono je obveza i potaknulo je osnivanje prve knjižnice na otoku Pašmanu.

– Vjerujem da ćemo knjižnicu otvoriti do kraja godine, fond knjiga polako se puni, dobili smo značajnu donaciju i od Broda knjižare, od nekih nakladničkih kuća, a pomogao nam je i prof. Izet Aganović. U sklopu knjižnice bit će i čitaonica i cijeli projekt razvijat će se prema malom centru za kulturu. U knjižnici će raditi djelatnica koja će dio radnog vremena odrađivati u Biogradu, a dio kod nas, najavljuje Mušćet.

Svečanost dodjele priznanja održala se u petak, 30. rujna u Tkonu uz prigodan kulturno-umjetnički program.
 
Fotografije Pavao Porubić