Odličan plasman mažoretkinja Ugljana i Pašmana na Europskom prvenstvu

Odličan plasman mažoretkinja Ugljana i Pašmana na Europskom prvenstvu

PREKO – Na upravo završenom Europskom prvenstvu u mažoret plesu, koji se proteklog vikenda održao u Vinkovcima, Bernarda Klarin iz Preka u neformacijskom programu seniorki (solo točki) osvojila je deveto mjesto.

Anđela Perin iz Kali i Martina Tolja iz Neviđana u neformacijskom programu seniorki u duu (par) osvojile su sedmo mjesto, a u grupi u formaciji mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana plasirale su se u „zlatnu sredinu”, odnosno na deveto mjesto. 

– Našim je djevojkama to bio prvi nastup na europskom prvenstvu i svi smo jako zadovoljni. Grupno su plesale Bernarda Klarin, Anđela Perin, Dina Bobić, Izabela Bobić, Martina Tolja, Ana Mušćet i Marina Šljivac. Djevojke ples treniraju cijele godine, u školskim dvoranama u Kalima i Neviđanima, jako se trude i treniraju s puno ljubavi, imaju motivaciju i postižu dobre rezultate, komentirala je trenerica i predsjednica udruge Željka Vitlov te zahvalila na podršci i pomoći bez koje ne bi mogli sudjelovati na Europskom prvenstvu općinama Pašman, Kali, Preko, Zadarskoj županiji, Gradu Zadru i TZ Zadar.

Na Europskom prvenstvu u Vinkovcima sudjelovalo je više od 2000 natjecateljica, uz domaćine iz Hrvatske, stigle su ekipe iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Francuske, Češke, Rumunjske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Rusije. Nastupile su u tri starosne kategorije – kadetkinje 8 do 11 godina, juniorke 12 do 14 i seniorke od 15 godina i više.