Gliserom na kupača u Tkonu, žena na Silbi ostala bez tri prsta

Gliserom na kupača u Tkonu, žena na Silbi ostala bez tri prsta

PREKO – U subotu, 13. kolovoza, u 6.50 sati u luci Silba dogodila se nesreća u kojoj je teške tjelesne ozljede dobila talijanska državljanka.

Djelatnici zadarske Lučke kapetanije utvrdili su da se nezgoda dogodila prilikom pristajanja brodice naziva „Yak2“, dužine 10 metara, talijanske zastave kojom je upravljao vlasnik M. B., čija je supruga C. B., oboje talijanski državljani, u trenutku pristajanja i privezivanja brodice ostala bez tri prsta na ruci. Pretpostavlja se da je žena pridržavala konope koji su  uslijed istezanja prikliještili šaku i presjekli joj tri prsta. Nakon nezgode Talijanka je ukrcana u katamaran „Princ Zadra“ te je prevezena u Zadar, gdje je zbrinuta na kirurgiji Opće bolnice. Otkinuti prsti talijanske nautičarke u trenutku nezgode pali su u more i, nažalost, nisu pronađeni. 

Djelatnici zadarske Lučke kapetanije također su izvijestili o težoj pomorskoj nesreći u kojoj je ozlijeđen ronilac uslijed naleta brodice u petak, 12. kolovoza u Tkonu. Očevidom je utvrđeno da se nesreća dogodila oko 17 sati kada je gliser njemačke zastave, dužine 5,7 metara, ukupne snage pogonskoga stroja od 74 kW, kojim je upravljao L. J., njemački državljanin, prešao preko slovenskog državljanina A. V., koji je u trenutku nesreće izronio na površinu mora. Zadobio je teže tjelesne ozljede u predjelu koljena te je odmah prevezen u zadarsku Opću bolnicu.