Preko: Trodnevno obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Preko: Trodnevno obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

PREKO – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti (5. kolovoza) obilježit će se u Preku trodnevnim programom u organizaciji Općine Preko i TZO Preko.

U srijedu, 3. kolovoza održat će se tradicionalna pjesnička manifestacija Večer na Brižićevin dvuoru, koja se ove godine organizira dvadeset i šesti put. Suorganizator je Matica hrvatska Preko. 

U četvrtak, 4. kolovoza, na ljetnoj pozornici u središtu Preka će se održati 19. tradicionalna Bijela noć, a program će u 19 sati otvoriti Sajam otočnih proizvoda s izlagačima OPG Božić, OPG Banić, Udruga žena Luzor, Ankica Pletikosić, Mate Rančić (predmeti od maslinova drveta) i kao poseban gost Organski vrt vlasnice Matine Uzelac, OPG koji dolazi iz Križ, 50–ak kilometara udaljenog od Zagreba. Vlasnici se bave organskim uzgojem povrća i voća te različitog začinskog i ljekovitog bilja. U 20 sati nastupit će polaznici dječje “Plesne radionice Michael Jackson” Udruge Tim iz Preka, a nakon 22 sata koncert će održati splitska grupa Magazin.

Petak, 5. kolovoza, bit će u znaku maratona Preko – Zadar, na kojemu će sudjelovati 110 plivača iz gotovo cijele Hrvatske. Start je u 9 sati s rive u Preku, a cilj na bazenu Kolovare u Zadru.