Na maratonu Preko – Zadar 110 plivača, 15 više nego lani

Na maratonu Preko – Zadar 110 plivača, 15 više nego lani

PREKO – Na tradicionalni rekreativni maraton Preko – Zadar, koji se održava u petak, 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, dolazi 110 plivača, 19 žena i 91 muškarac, ukupno 15 više nego prošle godine, potvrdili su nam organizatori – Plivački klub Zadar.

Najstariji maratonac, koji će plivati u kategoriji 70+, bit će Zadranin Nicolo Antonio Dellavia, dobro poznat publici koja prati ovaj popularan maraton jer je sudjelovao već nekoliko puta, a najmlađi , devetogodišnji blizanci Šimun i Josip Bepo Srzić iz Šibenika. Među prijavljenim plivačima bit će rekreativaca i profesionalaca iz gotovo cijele Hrvatske, a organizatore posebno veseli što će sudjelovati Doris Beroš i Grgo Muja, članovi Kluba daljinskog plivanja iz Splita, koji su, procjenjuje se, favoriti utrke.

Od domaćih, zadarskih snaga ističu se Lea Matešić i Petra Sabo te Božo Puhalović, Marko Radović i Luka Smrkinić.

Svi sudionici maratona startat će s rive u Preku u 9 sati s ciljem na bazenu plivališta Kolovare. Kategorije su apsolutna u muškoj i apsolutna ženskoj konkurenciji, a od ove godine uvedena je još jedna starosna kategorija za plivače starije od 70 godina, pa se pobjednici osim u apsolutnom poretku boduju i po sljedećim starosnim kategorijama:

– muškarci/žene do 15 godina
 
– muškarci/žene do 19 godina (16 – 19)
 
– muškarci/žene do 29 godina (20 – 29)
 
– muškarci/žene do 39 godina (30 – 39)
 
– muškarci/žene do 49 godina (40 – 49)
 
– muškarci/žene do 59 godina (50 – 59)
 
– muškarci/žene do 60 godina (60 – 69)
 
– muškarci/žene 70+ godina (preko 70)