Počinju radionice u sklopu projekta “Eko-Etno-Preko”

Počinju radionice u sklopu projekta “Eko-Etno-Preko”

PREKO – “Eko-Etno-Preko” je projekt koji su prije tri godine pokrenuli PUO Dom na žalu u suradnji s Udrugom Arte Insula s ciljem povezivanja turizma, tradicijske baštine, ekologije i umjetnosti te stvaranja kvalitetnog kulturnog turističkog proizvoda na otoku Ugljanu.

Autorica projekta i voditeljica je akademska slikarica Manuela Vladić-Maštruko, a radionice su namjenjene djeci, mladima i odraslima. Teme i sadržaji radionica  prepliću se s ekološkim i kulturološkim smjernicama projekta:  od prikupljenog materijala oblikovat će se i oslikavati  brodovi, ribe, školjke, mobili, ekološke platnene torbice.  

Radionice se ovoga ljeta održavaju u četiri termina, 28. srpnja od 10 do 11.30 sati, 4. kolovoza od 20 do 21.30 sati, 6. kolovoza od 10 do 11.30 sati i 18. kolovoza od 20 do 21.30 sati. Na prvoj radionici oslikavat će se platnene torbice na temu narodnih nošnji otoka Ugljana i morske flore i faune. Tema druge radionice bit će predstavljanje slikovnice “Marino” i oslikavanje jedra, Na trećoj će se oslikavati brodovi od naplavina, a na posljednjoj, uz predstavljanje slikovnice “Mauro, oslikavat će se dupini i kitovi od naplavljenog drveta.

Projekt podupiru i sufinanciraju Općina Preko i HEP.