Na šetnici u Preku treći Sajam otočnih proizvoda

Na šetnici u Preku treći Sajam otočnih proizvoda

PREKO – Nakon vrlo uspješna prva dva izdanja, u organizaciji LAG-a Mareta, Općine Preko i TZO Preko, u srijedu, 27. srpnja kraj ljetne pozornice u središtu Preka održat će se treći ljetni Sajam otočnih proizvoda Ugljana i Pašmana.

Kako planiraju organizatori, tijekom srpnja i kolovoza održat će se ukupno šest sajamskih priredaba, a sve s ciljem bogatije turističke ponude i poticanja domaćeg stanovništva na proizvodnju autohtonih i tradicionalnih proizvoda. Namjera je ovog projekta i dodatno povezati otoke Ugljan i Pašman, koji je perjanica otočne proizvodnje i dobitnik najviše priznanja za izvornost Hrvatski otočni proizvod.

– U Preku se očekuje desetak izlagača s Ugljana i Pašmana s raznovrsnim proizvodima od prirodne kozmetike, rukotvorina, džemova, likera, uporabnih predmeta izrađenih od drveta masline, ukiseljenog motara, prerađene ribe, maslinova ulja… Dođite stoga u srijedu do Preka i uvjerite se u kvalitetu otočnih proizvoda, poručio je direktor Turističke zajednice Općine Preko Ante Brižić.