Ovaj vikend u Pašmanu regata Otok ljubavi – Galešnjak

Ovaj vikend u Pašmanu regata Otok ljubavi – Galešnjak

PREKO/PAŠMAN – Ekološkom akcijom u kojoj će se čistiti obalni pojas otočića Komornika, u subotu, 18. lipnja u 10 sati počinju dvodnevna događanja druge po redu regate Otok ljubavi – Galešnjak u organizaciji Udruge Štrop iz Pašmana.

U subotnjoj ekološkoj akciji sudjelovat će volonteri iz Pašmana, gosti iz Slovenije koji ljetuju u mnogim pašmanskim mjestima i članovi Udruge Kaštel iz Turnja. Ipak, središnje subotnje događanje bit će porinuće gajete u vlasništvu Luke Bobića iz Pašmana, kupljene prije dvije godine na Prviću, a sagrađene prije 50 godina u Savru na Dugom otoku. 

Sutradan, u nedjelju, održat će se regata Otok ljubavi – Galešnjak, sa startom u 15 sati u pašmanskoj luci.

– Na regati očekujemo gajete, kaiće, leute, tradicijske drvene brodove karakteristične za otoke i priobalje srednje Dalmacije, ukupno 35 posada iz Zadarske i Šibensko-kninske županije, s Pašmana, Iža, Zlarina, iz Betine, Jezera, Vodica, Murtera, Srime te nekoliko stotina gostiju koji će regatu pratiti s obale ili iz svojih plovila, najavljuje potpredsjednik Udruge Štrop Denis Mađerić te poziva Ugljance, Pašmance, prekomorske susjede iz Turnja, Sv Filipa i Jakova i Biograda da ovoga vikenda posjete Pašman i sudjeluju u svim događanjima.