Obnovljeno dječje igralište u Tkonu

Obnovljeno dječje igralište u Tkonu

PREKO/TKON – Dječji vrtić Ćok u Tkonu u suradnji s partnerima INA d.d. i Općinom Tkon uspješno je realizirao projekt uređenja dječjeg igrališta pod nazivom “EDU-EKO igralište” pokraj zgrade dječjeg vrtića i osnovne škole u Tkonu. 

Cilj projekta bio je preuređenje dječjeg igrališta tako da zadovoljava uvjete edukativnog i ekološki prihvatljivog mjesta koje će omogućiti nesmetanu igru i učenje. Navedeni projekt je odabran u sklopu programa „Zeleni pojas“ kojem je cilj sufinanciranje projekata u području ekologije i održivog razvoja.

– Igralište će biti otključano tijekom dana i dostupno svima s tim da će netko biti zadužen voditi brigu o njemu i kontrolirati ga, a postavit ćemo i info-ploče s uputama djeci i roditeljima kako se koristi njime i na što paziti, kaže načelnik Općine Tkon Goran Mušćet.

Obnova igrališta financirana je dijelom sredstvima dobivenim putem natječaja INA-e u iznosu od 15 tisuća kuna. Preostali dio, oko 30 tisuća kuna, osigurali su Općina Tkon i Turistička zajednica Općine Tkon.

Fotografije B-portal