Turistička ponuda Pašmana na glavnom mariborskom trgu

Turistička ponuda Pašmana na glavnom mariborskom trgu

PREKO/PAŠMAN – Iako prijateljstvo Pašmana i Maribora traje godinama, tek smo prošli vikend s gradonačelnikom dr. Andrejom Fištravcem dogovorili službeno potpisivanje povelje prijateljstva, pohvalio se po povratku iz Slovenije Andro Magić, načelnik Općine Pašman, koji je s još 15-ak svojih sumještana predstavio turističku, kulturnu i gastronomsku ponudu mjesta od Ždrelca do Kraja na glavnom mariborskom trgu.

Bila je to prilika, kaže, da se zahvalimo na vjernosti gostima koji već desetljećima dolaze na Pašman, promoviraju ga, dovode svoje prijatelje ili rođake, ali i da pridobijemo nove, koji još nikad nisu bili na našem otoku.

U Mariboru je dogovoren i nastavak projekta „Dobro je delati dobro“ u sklopu kojega slovenski umjetnici tjedan dana borave na Pašmanu, stvaraju te potom slike prodaju na humanitarnoj večeri, a prihod od prodaje, među ostalim, doniraju i pašmanskom vrtiću. Kao i svake godine, u srcu sezone, 21. srpnja, Pašmanci će prirediti Slovensku noć na kojoj će nastupiti Tanja Žagar, trenutačno jedna od najpopularnijih slovenskih pjevačica. 

U predstavljanju Pašmana sudjelovali su restoran Riva iz Ždrelca i konoba De Loro iz Pašman, a na meniju su bili salata od hobotnice, pašteta od tune, slane srdele, pečene srdele na gradelama, kroštule te crno vino i rakija.