Basket klapa otoka Ugljana

Basket klapa otoka Ugljana

PREKO – Ljubljana, Opatija, Makarska, Crikvenica …samo su neki od gradova u kojima je svoje sportsko – glazbeno umijeće prezentirala ova simpatična družina s našeg prekrasnog otoka Ugljana, otoka čiju površinu prekrivaju maslinici s idiličnim uvalama i slikovitim ribarskim lučicama.

Veteranima otoka Ugljana, osim košarkaškog znanja, glavni FORTE  je pjevanje, odnosno zabava i druženje, a što je i intencija u veteranskom svijetu košarke.

Gdje god da se pojave, rado su viđeni gosti, te plijene pojavom, kako svojim košarkaškim stasom, tako i svojim pjevačkim glasom.

Zbog svega toga postali su pravi otočki brend, te ih s pravom krasi naziv “BASKET KLAPA OTOKA UGLJANA”. Kad je pjevanje u pitanju, “on-line” su 24 sata.

Osim košarkaške emocije, imaju i onu pjevačku, gdje svojom interpretacijom znaju “taknit” u dušu, i to posebno ženski dio. Pjevaju i pjevaju, odnosno “zapivaju” gdje god stignu, a gitara je uvijek uz njih i najbolja  “wild-card” pozivnica za dobru atmosferu.

Napominju ,kako znaju zapjevati i tijekom same utakmice’, na time out-u, i tako zbuniti , ali i oduševiti protivničke ekipe.

Ugljanci su posebno ponosni što su nastupali i dali svoj obol na dva humanitarna koncerta, prvi u listopadu prošle godine u Mariboru gdje su osvojili srca Slovenaca, te nedavni nastup u mjestu Ugljan na otoku Ugljanu. Posebno je dojmljiv bio njihov potonji nastup, gdje su uz Tomislava Bralića i klapu Intrade, Ivicu Sikirića Iću i bend Sexymotherfuchers pjevali za teško bolesnu Anitu Herceg.

Inače na mnogobrojnim košarkaškim turnirima na kojima sudjeluju, pogotovo su prepoznatljivi u večernjem dijelu turnira, tj. na trećem poluvremenu gdje na zajedničkim druženjima svih aktera turnira, preuzmu mikrofone u svoje ruke i pjesmom zabave sve nazočne.

Nedavno su odigrali i prijateljski susret u Biogradu sa svojim sportskim rivalima i prijateljima, košarkaškim veteranima Biograda, koji su ih napokon pobijedili i prekinuli dugi niz poraza od Bodula. U šali su nam Ugljanci kazali, da su domaćinima jednostavno „morali“ prepustiti pobjedu, jer su strahovali da nakon toliko poraza, ne izgube volju za košarkom i da ih više ne zovu u goste i druženja nakon utakmice.

Za kraj su nam ovi “košarkaški romantičari” naglasili da se uvijek osjećaju kao pobjednici, bez obzira koji rezultat polučili na sportskom polju, pa im stoga i priliči latinska izreka: “VENI-CANTABO-VICI = DOĐOH, PJEVAH, POBIJEDIH”.