Coning prodao Zelenu puntu Slovacima

Coning prodao Zelenu puntu Slovacima

KUKLJICA/PREKO – Turističko naselje Zelena punta u Kukljici, izgrađeno još davne 1970. godine, nakon punih 14 godina promijenilo je vlasnika. Tvrtka Coning d.o.o. iz Varaždina čiji je većinski vlasnik bio bivši čelnik HNS-a, Reformist Radimir Čačić, svoje je udjele koncem prošle godine prodala slovačkom investicijskom fondu J&T group, piše Zadarski list. Kako je Zelena punta godinama bila pokretač razvoja turizma, pa i samog mjesta, vijest o promjeni vlasnika i najave ulaganja u ovo već godinama zapušteno odmaralište na vrlo atraktivnoj lokaciji obradovala je Kukljičane.

– Istina je, promijenio se vlasnik i najavljuju se ulaganja. Riječ je o jednoj stranoj, ali vrlo kvalitetnoj i financijski stabilnoj tvrtci koja posluje diljem Europe i svijeta, a navodno posjeduje imovinu vrijednu preko devet milijardi eura. Čuli smo kako se ova grupacija uspješno bavi ulaganjima u bankarstvo, hoteljerstvo, energetiku i medije pa nam je onda, naravno, izuzetno drago da su zainteresirani za našu Zelenu puntu, kaže načelnik Kukljice Marin Boško dodajući da je ova grupacija nedavno preuzela VABA banku, dionice Orco grupe Sunčani Hvar te da pokazuju interes i za suradnju s Adris grupom.

Hoće li novi vlasnik obnavljati stare objekte ili će graditi nove, ostaje za vidjeti. Moguće je i jedno i drugo budući da Zelena punta posjeduje dozvolu za rušenje te lokacijsku dozvolu za gradnju hotela s četiri zvjezdice i smještajnim kapacitetom od 240 ležajeva te za još 560 ležajeva apartmanskog tipa u sklopu postojećeg naselja.

– S predstavnicima novih vlasnika imamo dobru suradnju, a ovaj tjedan Općina im je odobrila dodatnu suglasnost za određene zahvate u prostoru. Za mene osobno ovo je trenutačno najvrjednija privatna investicija na području naše općine i ja ću se osobno maksimalno založiti da radovi krenu što prije i da investiotorima olakšamo posao koliko god je to u našoj mogućnosti, kaže Boško ističući kako obnova Zelene punte ne znači samo nova radna mjesta već i razvoj drugih obrta i prosperitet svih mještana.

foto: Zadarski list