Otvoren natječaj za udruge na zadarskim otocima

Otvoren natječaj za udruge na zadarskim otocima

PREKO/ZADAR – Upravni odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra objavio je natječaj za udruge na otocima koji administrativno pripadaju Gradu Zadru (Silba, Iž, Rava, Olib, Premuda, Molat, Ist). Natječaj je otvoren od 28 siječnja, a rok za podnošenje prijava je 10. ožujka.

Ove godine za razvoj otoka osigurano je 100.000 kuna, a mksimalni iznos donacije po odobrenom projektu/programu iznosi 10.000 kuna. Prioriteti određeni predmetom natječaja definirani su i u Strategiji Grada Zadra 2013.-2020., a odnose se na razvoj cieloživotnog obrazovanja i specijaliziranih obrazovnih programa, unapređenje tradicijske, kulturne i sportske ponude na otocima te unapređenje medicinske skrbi i skrbi o starijim osobama na svakom otoku. 

Osim natječaja za otočne udruge i projekte, ove se godine ponovno osigurao novac i za (su)financiranje prijave za dodjelu oznake Hrvatski otočni proizvod i troškova izlaganja za nositelje u iznosu od 30.000 kuna. Javni poziv bit će objavljen u svibnju, nakon što Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova objavi novi natječaj za dodjelu oznake HOP. (R. I.)