Zadar se oprostio od Bruna Marcelića

Zadar se oprostio od Bruna Marcelića

PREKO/ZADAR – Više od tisuću ljudi na Gradskom groblju u Zadru oprostilo se od zadarskog košarkaškog velikana Bruna Marcelića, koji je preminuo u petak 22. siječnja u 73. godini života. Na posljednji počinak, uz obitelj i prijatelje, ispratili su ga i brojni sportaši i sportski djelatnici i zaljubljenici. Pokojni Marcelić je korijene vukao iz Preka, pa je na pogrebu viđeno i dosta otočana.

Njegov su lijes na posljednje počivalište ponijeli bivši suigrači Giuseppe Giergia, Ivan Sunara, Ivica Obad, Zdravko Jerak, Draženko Blažević i Čedomir Perinčić.

Emocije svih nazočnih, a posebice suigrača, koji su se došli oprostiti od “legendarne osmice”, u oproštajnom je pismu sažeo Pino Giergia.

– Bruno naš! Prijatelju! Suigraču! Graditelju zadarske košarkaške priče!  Priče koja bi bez tvog doprinosa bila drugačija – siromašnija. Siromašnija  za neponovljivi košarkaški talent, nedvojbeno košarkaško znanje i nevjerojatne ljudske osobine! Ljubav, znanje, dobrotu, prijateljstvo, smijeh,  ponos i poštenje, koje si živio kroz sportsku priču, utkao si najviše u svoju obitelj, suprugu i sinove, ali i u sve one koji su imali sreću i čast poznavati te. Danas stojimo ovdje, ispred tebe, ponosni na zajedničke pobjede  i naslove, s mislima na zgode i nezgode koje smo proživljavali, sretni jer  smo te poznavali, ranjeni jer si nas napustio… Milijuni otkucaja srca za  Zadar i zadarsku košarku, tisuće oduševljenih navijača na tribinama Jazina, stotine koševa, 22 godine u klubu u kontinuitetu, šest trofeja… Impozantne su to brojke, ali nedovoljne da opišu tvoj košarkaški put.  Počivaj u miru, prijatelju – kazao je Giergia.

Sprovodu je nazočila i kompletna prva momčad Košarkaškog kluba Zadar sa stručnim stožerom i upravom, kao i predstavnici Hrvatskog košarkaškog saveza, te ostalih zadarskih sportskih klubova.

Bruno Marcelić više nije među nama, ali njegov lik i djelo zauvijek će ostati u srcima svih onih koji su ga poznavali i pratili njegove majstorije na košarkaškim terenima.