Lice mista na festivalu u Puli

Lice mista na festivalu u Puli

PREKO – U sklopu ovogodišnjeg sajma knjiga u Puli koji se po 21. put odvija pod imenom “Sa(n)jam knjige u Istri” koncert će održati bend iz Preka Lice mista. Na koncertu koji se 4. prosinca održava u Hotelu Pula, s početkom u 21 sat, uz Lice mista nastupit će sarajevski Letu Štuke, beogradski Artan Lili i zagrebački Miki Solus.  

Najaktualnija tema Sajma ove će godine biti Otok-Geto-Azil.

Kroz mnogobrojne okrugle stolove, knjige suvremenih autora, izložbe, filmove i umjetničke instalacije ovogodišnji će Sajam pokušati otvoriti širu raspravu o današnjem trenutku, ali i propitivati teme poput getoizacije slobodne misli, samogetoizacije intelektualaca, cenzure i autocenzure, piše portal 057 info.

Programska novost Sajma je novi program za srednjoškolce nazvan Book F(or)ever, stvoren u želji da knjiška groznica preplavi pulske, istarske i riječke srednjoškolce.U suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na Sajmu se otvara pravo kino koje će na svom programu imati provokativne dokumentarce posvećene temi Sajma. Zgusnuti program u središnjem prostoru Sajma, Domu hrvatskih branitelja, “prelit” će se na cijelu Pulu.

Sajamski će se živjeti u kultnim prostorima Pule: Galeriji Cvajner, nekadašnjem punk klubu HP, Galeriji Motika, SKUC-u, Kafeu P14 i prvi put u povijesti Sajma – u Augustovom hramu. Jedanaest sajamskih dana ponovno će se pretvoriti ne samo u književni već šire kulturološki događaj ispunjen diskusijama i razgovorima, promocijama knjiga, stručnim skupovima, radionicama, izložbama, koncertima, filmovima…

LICE MISTA

Bend Lice mista dolazi iz Preka na otoku Ugljanu. Razvili su se kao nastavak projekta Brižno Grlo koji je od devedesetih prisutan na zadarskoj sceni. Zvuk im je akustično orijentiran, s primjesama psihodelije, folka i post-punka. Pjevaju na prečkom dijalektu o otočkoj zbilji. Iako koriste mnoge klišeje i opća mjesta dalmatinske glazbe, poput pjevanja o moru u svim njegovim mijenama, Lice Mista ni najmanje ne zvuči poput bilo kojeg drugog otočkog benda koji ste možda čuli.

foto: Zadarski list