Prijavite ulje na analizu za 4. Dane maslinova ulja u Ugljanu

Prijavite ulje na analizu za 4. Dane maslinova ulja u Ugljanu

UGLJAN – Turistička zajednica mjesta Ugljan poziva maslinare da prijave ulja za ocjenjivanje i degustaciju za 4. Dane maslinova ulja koji će se održati u sklopu prvosvibanjskih praznika u Ugljanu.

To je, ističu organizatori, idealna prilika da maslinari doznaju kvalitetu ulja upravo sada dok je ono još mlado i nije odstajalo do svibnja kad se održava manifestacija. Potrebna količina za ocjenjivanje je tri decilitra maslinova ulja u staklenoj tamnoj boci.

Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti udruga „Olea“, Zadar – ocjenjivači koji su završili i dobili potvrdu za stručnu osposobljenost za kušače maslinova ulja.

Puna cijena analize iznosi 250 kn po uzorku, a Turistička zajednica mjesta Ugljan i Općina Preko snosit će dio troškova u visini od 150 kuna po uzorku. U cijenu je uključen trošak kemijske i organoleptičke analize, predavanja stručnjaka na temu maslinarstva/uljarstva, radionice, vođene stručne degustacije maslinovih ulja te domjenak na završnoj večeri dodjele priznanja na manifestaciji.

Uzorak ulja i uplata obavlja se u Turističkoj zajednici mjesta Ugljan radnim danom od 8 do 14 sati do 1. travnja 2016. godine. Uzorke je moguće poslati i poštom na adresu Turistička zajednica mjesta Ugljan, Šimuna Kožičića Benje 17, 23275 Ugljan.

Podaci za uplatu: Primatelj: Turistička zajednica mjesta Ugljan, IBAN: HR08 2340 0091 1106 1293 4, Model:  HR 67, poziv na broj:  OIB natjecatelja, s naznakom „za Dane maslinovog ulja“.

Natjecateljima želimo uspjeh, a dodatne informacije mogu se dobiti i telefonski – 023 288-011 i 098/950-9527.