Završni dan Dječjeg tjedna u Sutomišćici

Završni dan Dječjeg tjedna u Sutomišćici

PREKO – Svakog prvog punog tjedna u listopadu obilježava se Dječji tjedan. U Dječjem vrtića Lastavica u Preku ove godine započeo je 5. listopada i, kao i svaki put, bio je ispunjen bogatstvom aktivnosti primjerenima i poticajnima za djecu te ispunjen njihovim zajedničkim i individualnim potrebama

U tijeku tjedna organizirana su druženja vrtićkih skupina, fizički odvojenih, primjereno približena dječja prava, radionice za djecu i roditelje, a u petak, 9. listopada, sve skupine posjetile su područni vrtić u Sutomišćici. 

– Odgajateljice su taj dan osmislile zajedno, pa je glavna aktivnost, naravno, bila igra, odnosno sportske igre. Djeca su ponovno dokazala da se kroz igru od najranije dobi njeguju timski rad, zajedništvo, poštovanje te važnost sportskih aktivnosti za skladan i cjelovit razvoj svakog djeteta, kaže prof. Jadranka Selak, ravnateljica DV Lastavica, te dodaje da se na fotografijama najbolje vidi kako su se djeca osjećala. 

– Moramo se zapitati jesu li ovako opuštena lica prirodna i radosna i dok gledaju TV, tablet ili pametni mobitel??? Neka nam poruka bude obvezujuća: krenimo zajedno ostvarivati umjereno korištenje nesumnjivo potrebne suvremene tehnologije, poručuje ravnateljica.