LAG Mareta predstavio „Elaborat o stanju i potrebama gradnje ruralne infrastrukture”

LAG Mareta predstavio „Elaborat o stanju i potrebama gradnje ruralne infrastrukture”

PREKO/KOŽINO – Vodoopskrba, odvodnja, prometnice, mogućnosti ulaganja, nedostaci i prednosti – sve to sadržava „Elaborat o stanju i potrebama gradnje ruralne infrastrukture na području LAG-a Mareta” predstavljen u MO Kožino, kako bi se omogućilo što jednostavnije i uspješnije prijavljivanje zainteresiranih za natječaje iz EU fondova.

– Puno je toga što treba srediti, većinom zemljišno-knjižne problematike, a tu je i baza nerazvrstanih cesta koju bi svaki grad i općina trebali imati. To je podloga za kvalitetniju izradu, da točno znamo što treba, što ne treba, gdje stojimo s određenim dijelovima, kako bismo se bolje mogli pripremati za natječaje. Skupa s cijelom tom infrastrukturom je dobro što na natječaju postoji linija za gradnju male infrastrukture, poput uređenja zelenih površina, javnih površina, tržnica te drugih objekata, kazala je voditeljica LAG-a Marija Kuljerić.

Pozvala je i sve s područja koje pokriva LAG Mareta koji imaju projektne ideje koje bi htjeli razviti, vezano za ruralni razvoj, da im se jave ako bi ih stavili u bazu podataka.

– Mi sami ćemo raditi strategiju za naš LAG za slijedećih 6, 7 godina, gdje ćemo predvidjeti koliko će se točno sredstava svake godine moći povući, a nadam se da će kroz dvije godine i sam LAG raspisivati natječaje isključivo za svoje područje gdje će biti puno veća šansa za manje i inovativnije projekte, nego što je do na državnim natječajima. Zbog toga nam je bitno da prethodno vidimo situaciju na terenu, da znamo što ljude zanima i čime se žele baviti. (Zadarski list)