Odluka je pala: Odustaje se od A-2 lige

Odluka je pala: Odustaje se od A-2 lige

PREKO – Iako su naslovom prvaka u B-1 ligi izborili plasman u A-2 ligu, u košarkaškom klub u Otok Ugljan odlučili su odustati od ulaska u viši rang. Nakon što su u posljednji trenutak uspjeli riješiti pitanje budžeta za novu sezonu, na kraju je presudio – nedostatak igrača…

Klub je, podsjetimo, u B-1 ligi poslovao dosta stabilno s budžetom od stotinjak tisuća kuna, koji je u velikoj mjeri ostvaren u pomoć Općine Preko. No, ulaskom u viši rang povećali su se i troškovi, te bi za igranje u A-2 ligi bilo potrebno povećati budžet za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Ova momčad kvalitetom i igrama je zaslužila plasman u viši rang natjecanja i iznimno mi je krivo zbog ove odluke. Ipak, nakon što smo u posljednji trenutak uz veliko razumijevanje Općine Preko uspjeli povećati budžet, nastao je problem s nedostatnim brojem igrača. Što zbog ozljeda, odlazaka na fakultete i novih zaposlenja ostali smo bez više od pola momčadi te smo zaključili da nema smisla ići u viši rang ako ne možemo biti kompetitivni. Ne želimo biti kanta za napucavanje, a nema smisla niti dovoditi previše igrača sa strane. Nažalost, došli smo sada u situaciju da nemamo dovoljno igrača niti za B-1 ligu, pa ćemo ovu sezonu vjerojatno nastupati samo sa mlađim uzrasnim kategorijama, rekao nam je predsjednik KK Otok Ugljan Vedran Jadrijev.