Na HTV-u dokumentarni film o nestalom Petru Grgurevu iz Sutomišćice

Na HTV-u dokumentarni film o nestalom Petru Grgurevu iz Sutomišćice

PREKO – U utorak, 15. rujna, u 20.55 sati na Prvom programu HTV-a, bit će prikazan dokumentarni film o Petru Grgurevu, mladiću iz Sutomišćice, koji je nestao u kolovozu 2014. i od onda mu se gubi svaki trag. 

Snimateljska ekipa, predvođena scenaristicom i redateljicom Tanjom Kanceljak, boravila je prošle zime na našem otoku 10-ak dana i snimala na nekoliko autentičnih lokacija. Nakon što je Petar nestao, pronađena je napuštena gajeta, svi dokumenti u njoj, ali ne i on. I da nije bila tako velika potraga i da nije navodno viđen na nekoliko različitih lokacija, svatko bi pomislio da se Petar utopio. No, njegovi prijatelji uvjereni su da je živ i da se negdje skriva, a roditelji još uvijek ne pronalaze utjehu.

– Bez otvorene suradnje s Petrovim roditeljima, bez njihove pomoći i iskrenosti, ne bismo mogli snimiti ovaj film. Naravno, razgovarali smo i s mnogim Petrovim prijateljima, rođacima, susjedima i roniocima koji su sudjelovali u jednoj od najopsežnijih potraga u Zadarskoj županiji. Do roditelja su nekoliko puta stizale vijesti kako je Petar navodno viđen, ali za to nema nijednog materijalnog dokaza, kaže autorica filma Tanja Kanceljak i dodaje kako je Petar Grgurev jedna od tisuća nestalih osoba u Hrvatskoj, a broj se, nažalost, svaki dan mijenja, odnosno povećava.

Snimatelj je bio Davorin Gecl, montažer, Filip Karabelj, skladatelj Oleg Colnago, a producent Vedran Bilić. (R. I.)

Fotografije Tanja Kanceljak