U Kukljici održana 23. Večer čakavske poezije

U Kukljici održana 23. Večer čakavske poezije

KUKLJICA/PREKO – Na središnjem trgu u Kukljici u srijedu je održana tradicionalna 23. Večer čakavske poezije. U ugodnoj ljetnoj večeri ispunjenoj poezijom čakavskog govora mnogobrojni posjetitelji uživali su slušajući pjesme otočkih pjesnika koji su svaki na svoj osebujan način prenjeli svoje pjesme.
 
U svojoj uvodnoj riječi, voditelj programa Vesna Benić, pozdravila je gostujuće pjesnike Merceds Cedu Barić iz Preka, Rajku Sikirić Stepanović iz Lukorana i Antu Šarunuća iz Brgulja s otoka Molata i kuljičkog pjesnika Tomislava Meštrića.
 
U interpretaciji Luke Milića publika je mogla poslušati i pjesme Ante Karlića Rave pjesnika iz Kukljice i pjesme pokojnog Tomislava Maričića Kukljičanina začetnika i osnivača ovih čakavskih večeri.
 
Pjesnikinja iz Preka Mercedes Ceda Barić čitala je pjesme Lumin, Križići, Materina topla ruka i Fušton koje je posvetila svojoj majci.
 
Rajka Sikirić Stepanović emotivnim pjesmama Kako je lipo siditi, Kako ne zagrliti, Trudi moje matere i Jelisejka polja izmamila je suze prisutnoj publici.
 
Ante Šarunić pročitao je zanimljive i poučne pjesme Oda težaku otočkom, Čoviće bud čovik, Ne dun školja i Rič moru.
 
Tomislav Meštrić koji je prošli tjedan održao promociju svoje zbirke “Molo misto srca moga” na svoj već duhoviti način odrecitirao je pjesme Svako vrime nosi svoje brime, Ej da mi je biti vitar, Ko me pitoš i Povezi me na kornate.
 
Publika je imala prilike, u odličnoj interpretaciji Luke Milića, poslušati i pjesme kukljičkog pjesnika Ante Karlića Rave Ruboči, Sajon i Bodulice i pjesme Tomislava Maričića Kukljičanina Fronine ruke, Spi moj did, Torna ču se majo.
 
Program 23. večeri čakavske poezije glazbeno je obogatila uvijek pozitivna i vedra Marina Tomašević koja je izvela pjesme Školjka bisera, Moj anđele i Dite moje a nakon završenog službenog programa večeri čakavske poezije rasplesala publiku setom zabavne glazbe.
 
Pjesnici, čakavsko narječje i dobra glazba pridonjeli su da je još jedna ljetna večer u Kukljici bila posebna na svoj način za što su zaslužni pokrovitelji TZ Kukljica i Općina Kukljica.
 
Tekst i foto: Vesna Benić