Vesela Sestrunjska noć uz SMF i Rock trajanja

Vesela Sestrunjska noć uz SMF i Rock trajanja

SESTRUNJ – Proteklog vikenda održana je jedna od najpoznatijih i najstarijih ljetnih fešta na zadarskim otocima – Sestrunjska noć. Za zabavu su bili zaduženi zadarski Sexymotherfuckersi te riječko-sestrunjski bend Rock Trajanja…

Zvijezde večeri, majstori dalmatinskog hop cupa Sexymotherfuckersi potvrdili su ‘dobru formu’ koju su pokazali na Jazine Open Air Festivalu, gdje su bili predgrupa Manu Chaou. 

U dobroj zabavi uživali su brojni Sestrunjci i njihovi gosti, a bendovi su bili u iznimno pozitivnom elementu.

Posjetitelji su, kao i prijašnjih godina, imali priliku upoznati stare običaje kao što su sestrunjsko kolo i tradicionalni napjevi, te uživati u delicijama dalmatinske spize vrsnih otočkih kuhara.

Sestrunjska noć središnja je manifestacija Sestrunjskog ljeta koje je iz godine u godinu sve bogatije sadržajem, pa je tako svaki vikend rezerviran za malene fešte i sportske turnire. Nakon Sestrunjske noći slijedi jedan od najstarijih ljetnih otočkih karnevala Sestrunjski ljetni karneval koji će se ove godine održati u subotu, 1. kolovoza. Dan ranije, u petak 31. srpnja održat će se „Sestrunjske ljetne igre – za djecu”, svojevrsna olimpijada djece i mladih, a u nedjelju 2. kolovoza u poslijepodnevnim satima igre na moru „Sestrunjska šulicada”, natjecanje za odrasle koje spaja more, kopno, zabavu i dobro druženje.