Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s ribarima iz Kali

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s ribarima iz Kali

PREKO/KALI – Nakon posjeta Kninu, gdje je s predstavnicima grada, županije i braniteljskih udruga dogovarala pojedinosti oko proslave vojno-redarstvene akcije  Oluja, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila je u ponedjeljak kasno poslijepodne Kali

Predsjednica se poslije 20 sati ukrcala na plivaricu Sin Kali I, vlasnika Mate Lukina, i s posadom isplovila prema Kornatima. U utorak ranim jutarnjim satima vratila se s posadom u Kali.

– Vidim da su ribari zadovoljni ulovom, i ja sam zadovoljna i divim se tim ljudima. Cijelu noć strpljivo smo čekali. Uvjeti su bili idealni, ali mogu misliti kako im je po kiši, vjetru i hladnoći. Modernizacija brodova jedan je od ključnih aspekata na kojima moramo raditi, ali koliko čujem od ribara, stvari idu na bolje. Najveći su problemi s registracijom, s resornim ministarstvom, u reguliranju statusa i prava, vrijeme koje je potrebno da se dobiju dozvole, rekla je predsjednica.

Prema riječima Mate Lukina, ulovljeno je 10 tona inćuna, koji su otpremljeni u ribarsku zadrugu Omega 3, a potom će se izvesti u Španjolsku.  (R. I.)

Fotografije: Barbara Kurtin i Facebook profil predsjednice Kolinde Grabar Kitarović