Pristigle tri ponude za koncesiju na parking u Gaženici

Pristigle tri ponude za koncesiju na parking u Gaženici

ZADAR/PREKO – Tri ponude stigle su na natječaj za koncesiju Lučke uprave raspisan 10. lipnja za obavljanje poslova naplate parkiranja u Gaženici. Na natječaj su pristigle ponude tvrtki iz Zagreba, Rijeke te Zadra…

U privremenoj zgradi putničkog terminala ponude su otvorene prošli tjedan, a tko će do završetka radova na zgradi putničkog terminala obavljati naplatu parkiranja, saznat će se uskoro, piše Zadarski list. 
 
Natječaj je raspisan na rok od najmanje dvije godine koliko je procijenjeno da će trebati za izgradnju zgrade putničkog terminala u novoj luci Gaženica. Iznos koncesije za razdoblje od godine dana natječajem je bio definiran kao fiksni i varijabilni s iznosom od najmanje 30 tisuća kuna i pet posto u varijabilnom dijelu. Gradska tvrtka Obala i lučice, koja se već 17 godina bavi organizacijom i naplatom parkiranja na području grada, ponudila je svoje usluge za iznos od 37 tisuća kuna i 7,5 posto u varijabilnom dijelu, odnosno od ukupne zarade. Druga ponuda stigla je od zagrebačke tvrtke Exportdrvo Projekti d.o.o., a iznos koncesije koji su spremni platiti na godišnjoj razini naveden je na 240 tisuća kuna u fiksnom dijelu te 10 posto u varijabilnom, što je ujedno bila i daleko najbolja ponuda u konkurenciji s još jednom riječkom tvrtkom – BFT Adria d.o.o. u hrvatsko-talijanskom suvlasništvu koja je ponudila iznos od 150 tisuća kuna i pet posto u varijabilnom dijelu.
 
Samoj proceduri otvaranja ponuda nije nazočio nitko iz Obale i lučica iako su osobno predali natječajnu dokumentaciju svega pola sata prije otvaranja, dok su zagrebačka i riječka tvrtka poslale svoje predstavnike.
 
Foto: Adam Vidas