Predstojnica Ureda UNICEF-a stiže u Neviđane

Predstojnica Ureda UNICEF-a stiže u Neviđane

PAŠMAN/PREKO – U povodu sjajnih rezultata koje je postigla u UNICEF-ovu humanitarno-edukativnom projektu “Škole za Afriku”, Osnovnu školu Vladimira Nazora u mjestu Neviđane, u srijedu, 3. lipnja, posjetit će predstojnica Ureda UNICEF-a Valentina Otmačić.
 
Ona će tom prilikom učenicima ispričati detalje o UNICEF-ovu djelovanju u Hrvatskoj te govoriti o vlastitim iskustvima i radu u Africi. Nakon toga će im uručiti zahvalnicu za solidarnost i trud koji su uložili za pomoć svojim vršnjacima u Burkini Faso.
 
Projektu “Škole za Afriku” Hrvatska se priključila 2008. godine, uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Osnovne i srednje škole te dječji vrtići već osmu godinu zaredom pomažu svojim vršnjacima na afričkom kontinentu.
 
Dvije godine prikupljali smo pomoć za djecu Ruande, četiri godine za djecu Etiopije, a od 2014. godine pomažemo djeci u Burkini Faso.
 
Projekt ove školske godine ujedinjuje 215 škola i 80 dječjih vrtića iz svih krajeva Hrvatske. Više od 80 000 djece i mladih u Hrvatskoj, zajedno sa svojim učiteljima, nastavnicima, roditeljima i lokalnom zajednicom, pomaže ostvariti prava djece Burkine Faso te izgraditi sigurno mjesto za igru i učenje.