Učenici OŠ Valentina Klarina u projektu Sedmi kontinent

Učenici OŠ Valentina Klarina u projektu Sedmi kontinent

PREKO – Za 322 učenika Osnovne škole Valentina Klarina iz Preka, koju pohađaju djeca iz svih mjesta na otoku Ugljanu, današnji je dan bio poseban: u Pučkom otvorenom učilištu Dom na žalu mogli su barem nakratko uživati u ljepoti sedme umjetnosti. 

U sklopu programa „Filmska pismenost za osnovne škole Zadarske županije“, Udruga Djeca susreću umjetnost  iz Zagreba gostovala je s projektom Sedmi kontinent i u tri različita termina prikazala recentne filmske naslove namijenjene pojedinim dobnim skupinama. Tako su učenici 3., 4. i 5. razreda uživali u klasiku Charlieja Chaplina „Mališan“, da bi potom o čarima glumačkoga poziva razgovarali s kazališnim i filmskim glumcem Draženom Šivakom. Francusko-belgijski film “Usvajanje odobreno” prikazan je 6., 7. i 8. razredima, a najmlađima, učenicima 1. i 2. razreda bio je namijenjen francuski animirani film “Ernest i Celestina”.

– Kroz projekt Sedmi kontinent u tri godine prošlo je više od 25.000 djece, a ovo je prvi put da smo napravili iskorak iz Zagreba. Želimo djeci u ruralnim područjima omogućiti sudjelovanje u ovakvim sadržaju jer oni za to, zasad, nemaju uvjeta. Nadamo se da će u razredu, na satovima medijske kulture, razgovarati o svemu što su doživjeli na ovim projekcijama, a mi za jesen već pripremamo nova gostovanja i na otocima i u ruralnim krajevima na kontinentu, kazala je Edita Bilaver Galinec, predsjednica udruge.