Nova izložba u Domu na Žalu: U tišini moje srce govori

Nova izložba u Domu na Žalu: U tišini moje srce govori

PREKO – Na dan Cvjetnice jučer je u POU “Dom na žalu” otvorena izložba slika, acryla na platnu, autorica Isabell Franov i Jadranke Čikić koje su predstavile retrospektivni prikaz svojih radova  posljednjih desetak godina.Ova zajednička izložba dviju autorica prikazuje tematikom slične motive, ali naslikane osobnim slikarskim rukopisom svake autorice. Motivima prikazuju mjesta i prostore, trenutke mira, spokoja i tišine.

“U tišini maštamo, sanjarimo, molimo i osluškujujemo svoje vlastito srce stoga je i naziv ove izložbe  „U tišini..moje srce govori” istaknula je u svojoj uvodnoj riječi Vesna Benić predstavivši posjetiteljima  ove mlade slikarice koje svoje inspiracije pronalaze u otočkom okruženju i dalmatinskom krajoliku.

Slikarica Isabell Franov realistički prikazuje otočni krajolik, detalje brodova i obale, ljude u radnom ambijentu i arhitekturu Zadra. Često prenosi na platno u tehnici akrila i teme s fotografija autora s ovog podneblja.

Autorica Jadranka Čikić napravila je određeni pomak u načinu slikanja prije dvije godine svojom 6 samostalnom izložbom „ Ništa nije slučajno”, u Callegru, Zadar 2013.

Tada je predstavila svoj slikarski izraz drugačijim od dotadašnjeg stila, pojavljuju se imaginarni likovi poput nebeskih lica, ruku koje svojim položajem iskazuju određenu emociju, zamišljenih prostora i predmeta  koji mogu biti i stvarni i koji predstavljaju  određenu unutarnju emociju same autorice.

Na izložbu se u svom govoru osvrnuo akademski slikar Bogdan Mogilevskij, predsjednik likovne udruge “Ars-Uljan” koji je ujedno i službeno ovu zajedničku izložbu autorica proglasio otvorenom.

Program otvorenja izložbe obogatila je i klapa “Školji” prigodnim pjesmama povodom Cvjetnice “Versi Božjeg tila”,”Reci namin Marija ča si na putu vidila i “Uskrsna radost”.

Voditelj programa izložbe bila je Vesna Benić.

Izložba je otvorena do 13. travnja 2015.