Jadrolinija se neće javiti na natječaj za brodsku liniju Poluotok – Preko

Jadrolinija se neće javiti na natječaj za brodsku liniju Poluotok – Preko

PREKO – Državni brodar Jadrolinija neće se javiti na natječaj za održavanje brodske linije 409 između zadarskog Poluotoka i Preka. Ekskluzivno je to najavio Našim školjima predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac… Klanac je prilikom službenog otvaranja trajektnog prometa u luci Gaženica na upit naše novinarke o natječaju za liniju 409 (Poluotok – Preko) koji završava danas, najavio da se Jadrolinija ne namjerava kandidarati

– Nismo se javili na natječaj za održavanje linije 409, jer nam nisu odgovarali uvjeti natječaja, kratko je ustvrdio Klanac.Zasad nije poznato je li se netko javio na natječaj Agencije za obalni i linijski pomorski promet. Zanimanje je svojedobno iskazala tvrtka G&V line Lenka Garbina koja je najavila da ima i spreman brod Sea star. Hoće li se oni javiti na natječaj bit će poznato do kraja ovog tjedna. Ukoliko se nitko ne javi, do raspisivanja novog natječaja trebalo bi ostati sve po sadašnjem stanju – liniju 409 održavat će Jadrolinijin brod Dora. Na otvaranju Gaženice bio je i resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić.
– Nije bilo gužve u prometu iako je prvi dan novog plovidbenog režima. Ljut sam jer gradski prijevoznik Liburnija nije prilagodio svoj vozni red plovidbi trajekta u Gaženicu, nadam se da će to ispraviti idućih dana. Što se tiče prigovora otočana mogu najaviti da ćemo dva mjeseca analizirati promet na linijama 409 Poluotok – Preko i 431 Gaženica – Preko. Ukoliko se pokaže potreba, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Jadrolinija i Agencija za obalni i linijski pomorski promet spremni su povećati broj brodskih linija prema Poluotoku, poručio je Hajdaš Dončić.