Prijavite se na Dane maslinovog ulja u Ugljanu

Prijavite se na Dane maslinovog ulja u Ugljanu

PREKO/UGLJAN – Za trajanja prvosvibanjskih praznika, u Ugljanu će se održati treća po redu manifestacija Dani maslinova ulja.

Turistička zajednica mjesta Ugljan poziva maslinare da prijave svoja ulja za ocjenjivanje i degustaciju, a potrebna količina za ocjenjivanje je pola litre maslinova ulja u staklenoj tamnoj boci. Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti Udruga OLEA Zadar, ocjenjivači koji su završili i dobili potvrdu za stručnu osposobljenost za kušače maslinova ulja.

Cijena po uzorku iznosi 100 kuna, u što je uključen trošak kemijske i organoleptičke analize, predavanja stručnjaka na temu maslinarstva/uljarstva, radionice, vođene stručne degustacije maslinovih ulja te domjenak na završnoj večeri dodjele priznanja na manifestaciji.

Uzorak ulja i uplata dostavlja se Turističkoj zajednici mjesta Ugljan radnim danom od 8 do 14 sati do petka 27. ožujka 2015. godine.

Podsjetimo, prošle godine, na Dane maslinova ulja pristiglo je 15 uzoraka ulja iz Kali, Ugljana i Pule. Natjecali su se Zoran Karlović, Nedo Milin, Nenad Tomić, Karlo Novoselić, Silvijo Strihić, Vojko Štrmelj, Negoslav Alavanja, Samostan sv. Jeronima, Nenad Petar Funčić, Božo Rakvin, David Kolega, Joso Grzunov.

Prva tri mjesta osvojili su Miomir Kliman, Vojko Škopić i Nikša Ivanac.

Dodatne informacija mogu se dobiti na sljedeće kontakte: (023/288-011 i 098/950-9527).