Ždrelac u subotu domaćin obilježavanja Dana narcisa

Ždrelac u subotu domaćin obilježavanja Dana narcisa

PREKO – Već sedmu godinu za redom, uz Zadarsku sekciju Europa Donna, u akciju “Dan narcisa” povodom svjetskog dana posvećenog borbi protiv raka dojke, uključit će se otoci Ugljan i Pašman i to ove subote 21. ožujka.
Ovogodišnji domaćin akcije Dan narcisa za otoke je mjesto Ždrelac na Pašmanu te udruga žena “Levanda” i KUD “Sv.Luka”.

Tijekom ožujka udruge “Điran” i “Arija” iz Ugljana, KUD “Sv.Ante” iz Lukorana, udruga “Sv.Fume” iz Sutomišćice, udruga “Luzor” iz Preka, udruga “Kančolica” iz Kali”, udruga “Kukljica” iz Kukljice organizirale su dragovoljno prikupljanje sredstava i tom gestom omogućile i stvorile priliku svojim mještanima da se uključe u tu hvalevrijednu akciju.

Dobrovoljni prilozi u akciji koja se ova godine održava pod motom “Zdravlje je najveće blago” namjenjeni su kupnji linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju, a sve u sklopu lobiranja za donošenje nacionalnog programa liječenje raka dojke kojim se smrtnost smanjuje za 15-20%.
Ovim putem pozivamo žitelje otoka Ugljana i Pašmana da se u što većem broju odazovu akciji Dan narcisa jer ih očekuje prigodan program (pjesma, recitacije, kolo) u subotu s početkom u 10 sati u mjestu Ždrelcu na otoku Pašmanu.

 
Tekst i foto: Vesna Benić