Prof. Lucijanu Valčiću županijska nagrada za životno djelo

Prof. Lucijanu Valčiću županijska nagrada za životno djelo

PREKO – Odbor za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije jednoglasno je predložio Lucijana Valčića, legendarnog zadarskog košarkaša, trenera i gimnazijskog profesora s otoka Ošljaka, za nagradu za životno djelo. Još dvije godišnje nagrade otići će u ruke otočana – Ribarskoj zadruzi OMEGA 3 iz Kali te Aktivu dobrovoljnih darivatelja krvi iz Kali.

Ostale županijske nagrade dodijelit će se prof. dr. sc. Branku Kataliniću iz Starigrada Paklenice za područje znanost i visokog obrazovanja, Radi Nekiću iz Biograda za područje gospodarstva, Marinu Matešiću iz Zadra za područje gospodarstva, Dječjem zboru „Vijolice” iz Paga za područje odgoja i obrazovanja, Zavodu za javno zdravstvo Zadar, Plesnoj udruzi Gesta, Motociklističkom kluba „Beštije” Zadar te Velimiru Brkiću Veli iz Sukošana za područje novinarstva i zaštite okoliša.

Javna priznanja Zadarske županije dodijelit će se na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana županije. Odluku o dodjeli javnih priznanja, sukladno Odluci o javnim priznanjima Zadarske županije  donosi Županijska skupština na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja.
 
Fotografije Zadarski list, Danijel Kolega, Naši školji