Od ljeta Novalja povezana i hidroavionom

Od ljeta Novalja povezana i hidroavionom

PREKO – Od ove sezone Novalja će hidroavionom biti povezana sa Zagrebom,  Anconom, Splitom, Zadrom i  Rijekom. Grad je tako ostvario suradnju s avioprijevoznikom European Coastal Airlines – ECA, tvrtkom sa sjedištem u Spltu, koja je protekle godine već ostvarila suradnju s dvije otočne destinacije – Jelsom na Hvaru i Rabom.

Osim Novalje i otoka Paga, hidroavioni će povezivati Vela Luku na Korčuli i otok Lastovo. Letovi hidroavionom prvenstveno su dodatak turističkoj ponudi, ali također pružaju priliku i domaćem stanovništvu da do nekih odredišta koriste jedinstvenu liniju koja će ih „u jednom potezu“ vrlo brzo dovesti do željenog odredišta.

Partneri na ovom projektu su Grad Novalja, Lučka ispostava Novalja i Turistička zajednica, a u tijeku je tehnička priprema i ishođenje koncesije za gradnju i korištenje pontonskog pristaništa za uspostavu hidroavionskog prometa u luci Novalja.  Cijene karata su u pripremi i znat će se, kao i redovi  letenja, potkraj ožujka, ali za usporedbu, cijena na relaciji Rab – Aerodrom Rijeka iznosi 99 kuna ili Split – Jelsa 149 kuna. Vrijeme letenja na relaciji Novalja – Zagreb, kao i na relaciji Novalja – Split  bit će 40 minuta, od Novalje do Ancone 39 minuta, do Rijeke 19 minuta dok će vožnja na relaciji Novalja – Zadar trajati samo 15 minuta.

Osim brzine, komfora i pristupaćnih cijena karata, turisti će dobiti i novu, dodatnu  mogućnost prijevoza do destinacije te im se pruža i poseban, nov, pomalo ekskluzivan  doživljaj letenja hidroavionom. Već za ovu sezonu  ECA planira i  „linije s otoka na otok“, za što postoji znatan interes na turističkom tržištu.