Kali: Otvorena ambulanta za fizikalnu terapiju

Kali: Otvorena ambulanta za fizikalnu terapiju

PREKO/KALI – U zgradi u kojoj je smještena Hitna pomoć u Kalima, u srijedu, 19. veljače, otvorena je ambulanta za fizikalnu rehabilitaciju Luce, prva takva zdravstvena ustanova  na otoku Ugljanu.

U novoj ambulanti radit će dva fizioterapeuta, a pacijenti će dobiti kompletnu fizikalnu terapiju koja uključuje elektroterapiju, elektrostimulaciju, galvanizaciju, terapijski ultrazvuk, kineziterapiju, parafin, solux, magnetoterapija, grupne vježbe, manualnu terapiju, medicinsku masažu i ručnu limfnu drenažu. Na poziv i uz prethodni dogovor terapija se može obaviti i u kući bolesnika, a uskoro će biti dostupne i usluge liječnika fizijatra.

Ambulanta u Kalima zapravo je podružnica naše matične službe koja već sedam godina uspješno radi u Zadru. Prostor smo od Općine Kali unajmili na pet godina, uredili ga i opremili svim potrebnim aparatima, uređajima i pomagalima. Podnijeli smo zahtjev za potpisivanje ugovora s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, a s obzirom na veličinu Ugljana i Pašmana, putovanja na kopno  te gotovo 8000 stanovnika, medicinske indikacije i starosnu dob većine pacijenata, nadamo se razumijevanju u HZZO-u i pozitivnom rješavanju naše molbe, kaže ravnatelj Romeo Pedišić.

Radno vrijeme ambulante bit će od 10 do 18 sati.