Stanovnici Sestrunja i Rivnja do Preka po povlaštenoj cijeni

Stanovnici Sestrunja i Rivnja do Preka po povlaštenoj cijeni

PREKO – Stanovnicima Sestrunja i Rivnja vraća se pravo putovanja po povlaštenoj cijeni do Preka, svoga općinskog središta, potvrdio nam je Denis Barić, predsjednik Otočnog sabora.

Podsjetimo, kada su 1. siječnja ove godine uvedene otočne iskaznice, stanovnici Sestrunja i Rivnja izgubili su pravo na povlaštenu cijenu karte na relaciji Zadar – Preko. 

– Otočni sabor još je u prosincu zatražio ocjenu ustavnosti Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na povlašteni pomorski prijevoz. Ograničiti odlazak na kopno po povlaštenim uvjetima ponižavajuće je i poražavajuće jer se pravo na povlašteni prijevoz ostvaruje otočnom iskaznicom, što je u suprotnosti sa Zakonom o osobnoj iskaznici. Upozorili smo nekoliko puta na mnoge nelogičnosti koje proizlaze iz Pravilnika i dobili obećanje resornog ministra da će se sporne odredbe rješavati u hodu. Jedna od njih je i ova koja se odnosi na otoke Sestrunj i Rivanj, što nam je potvrdio i Ivan Frničević, ravnatelj Agencije za obalni linijski promet, kazao je Barić.