Saljanin Filipi zlatni u Mađarskoj

Saljanin Filipi zlatni u Mađarskoj

PREKO – Saljanin Josip Bepo Filipi osvojio je zlatnu medalju na vrlo jakom boksačkom turniru Istvan Bocskai u Mađarskoj.

Čak trojica hrvatskih boksača Mate Rudan (69kg), Damir Plantić (81kg) i Josip Bepo Filipi (91kg) osvojili su zlatne medalje na jednom od najjačih europskih turnira – 59. memorijalu Istvan Bocskai.

U teškoj kategoriji zlatnu medalju za Hrvatsku osvojio je Josip Bepo Filipi. On je u finalu jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 bio uvjerljiviji od domaćeg predstavnika Bence Nagya. Prethodno je ubilježio pobjede protiv Kessera Seyde iz Turske i Slovaka Erica Tkaleca.

Veliki vikend hrvatskog boksa upotpunili su Mate Rudan koji je u velter kategoriji u finalu pobjedio turskog predstavnika Huseyna Karslioglua, dok je Damir Plantić u finalnoj borbi poluteške kategorije glatko pobjedio domaćina Petera Nagya sudačkom odlukom 3:0.

Memorijal Istvan Bocskai slovi kao najjači turnir u Europi i ima veliku tradiciju, a potpada u kategoriju jednog od najjačih na svijetu. Dosad je samo jedan boksač, od hrvatske samostalnosti, pobijedio na Bocskai memorijalu – Stipe Drviš prije više od 15 godina
 
– Prezadovoljan sam, jer ovo je istinski uspjeh i rezultat koji će imati odjeka, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. Došli smo odlično pripremljeni, dečki su prezentirali vrhunske borbe i još bolje ponašanje u ringu. Ovo je doista velik rezultat koji će nam svima dati dodatno samopouzdanje i vjeru u vlastite mogućnosti, poručio je hrvatski izbornik Marijo Šivolija Jelica.
 
FOTO: boks-savez.hr