Otočki bataljun obilježio godišnjicu pogibije Denisa Špike

Otočki bataljun obilježio godišnjicu pogibije Denisa Špike

ZADAR – U sklopu obilježavanja 22. godišnjice akcije Maslenica ’93 pod Središnjim križem na Gradskom groblju u Zadru danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na poginule pripadnike Hrvatske ratne mornarice. Nakon toga, zapaljene su svijeće na grobu poginulog zapovjednika Druge satnije Otočkog bataljuna, Denisa Špike.

U organizaciji Otočkog bataljuna brojni predstavnici institucija, braniteljskih udruga, ali i učenici iz Preka, Sali, Galovca, Škabrnje i Zadra, položili su vijence i upalili svijeće na Gradskom groblju u znak sjećanja i dubokog pijeteta prema svim poginulim braniteljima Domovinskog rata. Posebno su se prisjetili i heroja Denisa Špike, koji je svoj život položio za Domovinu na današnji dan 1993. godine, braneći strateški važnu Ražovljevu glavu iznad Škabrnje. 

Izaslanstvo Općine Preko predvodio je načelnik Ante Jerolimov, a uz brojne predstavnike braniteljskih udruga pijetet herojima Domovinskog rata odali su i gradonačenik Zadra Božidar Kalmeta, župan Stipe Zrilić te predstojnik Ureda državne uprave Ivo Gregov. 

Program je nastavljen svetom misom u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Škabrnji te sjećanjem na poginule branitelje prigodnim programom na Ražovljevoj glavi u kojem su sudjelovali pripadnici Otočkog bataljuna i 7. Domobranske pukovnije te branitelji Škabrnje. Spomenutim današnjim programom ujedno završava obilježavanje VRO Maslenica ’93.