Ena Škoda uspješno operirana

Ena Škoda uspješno operirana

PREKO – Djevojčica Ena Škoda iz Povljane, koja od rođenja boluje od neurofibromatoze, tip I –NF 1, genetske bolesti kosti lijeve potkoljenice, operirana je u petak u Orthopädisches Spital Speising u Beču, na svoj šesti rođendan . Prema riječima roditelja Ivane i Marina, operacija je trajala od 8 do 18 sati i tehnički je uspjela.

– Dr. Franz Grill, ortoped koji je operirao Enu, vrlo je zadovoljan, ali prerano je govoriti o uspjehu, to ćemo znati tek nakon dugotrajnog postoperativnog tijeka. Ena je dobro podnijela zahvat, kazali su roditelji  te još jednom zahvalili svima koji im pomažu u prikupljanju novca za Enino liječenje. 

ako je HZZO pokrio troškove operacije i boravka u bolnici u visini 50.000 eura, sam zahvat i oporavak vjerojatno će stajati oko 65.000 eura. Nakon toga Enu čeka višegodišnja terapija, odlasci na kontrole u Beč, a dan bolničkog liječenja, napominju Ivana i Marino, stoji oko 1000 eura. Već prvi dan u bolnici, kažu, postalo im je jasno da će troškovi boravka biti viši nego što su se nadali. Stoga je svaka kuna prikupljena u humanitarnoj akciji „Pomozimo Eni Škoda da prohoda“ obitelji iz Povljane itekako važna, osobito ako se zna da je njihova djevojčica od rođenja prošla sedam operacija u hrvatskim bolnicama.

Za pomoć hrabroj djevojčici dosad je na humanitarnom koncertu u Kalima prikupljeno 25.000 kuna, u Povljani na malonogometnom turniru dodatnih 8000 kuna, a putem posebne telefonske linije 37.270,40 kuna.

Još uvijek nije kasno da se uključite u humanitarnu akciju i donirate novac na poseban račun IBANHR4624020063102794848 na ime Ena Škoda!