Izborili Prvu ligu i zaigrali na Kutiji šibica

Izborili Prvu ligu i zaigrali na Kutiji šibica

UGLJAN – Malonogometni klub Ugljan najmlađi je sportski kolektiv u Općini Preko. Klub je počeo djelovati prije tri godine nastupom u trećem rangu Županijske malonogometne lige da bi u samo tri godine dogurao do prvoligaškog statusa. 
‘’Cilj nam je te prve sezone bio ulazak u viši rang. Željeli smo biti među prva dva kluba kako bi izborili plasman u drugu ligu. Na koncu smo sezonu zaključili na prvom mjestu s tri boda više od drugoplasiranog. U premijernoj sezoni ubilježili smo samo dva poraza i jedan remi. Sljedeću sezonu, onu u Drugoj županijskoj ligi nismo znali što nas očekuje. Namjera nam je bila upustiti se u borbu za vrh, ali su rezultati premašili sva očekivanja. Na kraju smo sezonu uvjerljivo završili na prvom mjestu sa 20 bodova prednosti ispred drugoplasiranog, sve to bez ijednog poraza’’, kaže nam voditelj kluba Domagoj Kombura. 
Obje sezone Ugljanci su imali i najboljeg strijelca lige.
‘’Tako je, naš je Deni Kolega postizao preko 50 pogodaka po sezoni. Ove sezone, pak, igramo u prvoligaškom društvu. Nadamo se da ćemo biti u prvih šest i tako izboriti doigravanje. Ove sezone nastupili smo i na najjačem malonogometnom turniru u Hrvatskoj, legendarnoj Kutiji šibica, tako da je iza nas uistinu sadržajna sezona’’.
Klub ima oko 25 članova, njihov proračun s otprilike 70 posto potpomaže Općina Preko, a ostalo prikupe od malih sponzora, kaže Kombura. – ‘’Treniramo tri puta tjedno u školskoj dvorani u Preku. Tijekom godine nastupali smo na svim turnirima održanim na otoku, ali i na nekima u Zadru. Treba svakako istaknuti drugo mjesto na turniru Mornarica gdje smo u finalu nesretno izgubili od najjače ekipe u županiji – Murvice. Na otoku smo osvojili turnire u Ugljanu, Lukoranu, Kalima i Pašmanu. Bili smo drugi u Kukljici te treći na turnirima u Poljani i Sutomišćici’’.