Francuski novinari snimili prilog o malom ribarstvu u Lukoranu

Francuski novinari snimili prilog o malom ribarstvu u Lukoranu

LUKORAN – U organizaciji Otočnog sabora, Lukoran i Muline posjetila je novinarska ekipa Radio France Internationala (RFI), vodeće radijske postaje u Francuskoj.

Tema emisije koja se snimala na otoku Ugljanu bila je “Što je Hrvatskoj donio ulazak u Europsku uniju”, s naglaskom na najavu ukidanja malog ribolova.
 
Denis Barić, domaćin francuskoj radijskoj ekipi, novinare je upoznao s kapetanom Slavkom Bačićem iz Lukorana koji je govorio o tradiciji malog ribarstva u Hrvatskoj i naporima da se ono očuva. Odveo ih je u uvalu Prtljug odakle su se otisnuli na more i zajedno bacili mrežu.
 
– Reportaža koju su snimili trebala bi francuskoj javnosti približiti život naših ljudi na otocima, upoznati ih s našom tradicijom i kulturom. Prilog iz Hrvatske bit će objavljen i na portalu Radio France Internationala, kazao je Denis Barić, predsjednik Otočnog sabora.
 
RFI javni je francuski radio s gotovo 40 milijuna slušatelja diljem svijeta. Uz BBC World Service, Voice of America i Deutsche Welle, ubraja se u najslušanije međunarodne radijske postaje. RFI emitira 24 sata na dan na francuskom i još 12 jezika.